Aby sme zabezpečili čerstvosť, spracovávame mlieko našich ovečiek ihneď po dojení. Po pridaní syridla a za dôkladného spracovania, ktoré je však naším tajomstvom, sa stáva z ovčieho mlieka Váš obľúbený čerstvý syr. Pri jeho konzumácii v surovom stave si iste všimnete, ako príjemne vŕzga medzi zubami. Tomu sa hovorí poctivý syr!

Existuje však aj mnoho iných spôsobov, ako si ho vychutnať – vysmážaný, grilovaný i zapekaný. Podáva sa aj ako súčasť šalátov, či nakladaný s koreninami a bylinkami. Nič nepadne v horúci letný deň lepšie ako chladný šalát s čerstvým syrom a koreninami. Ak radi experimentujete, vyskúšajte chlieb s čerstvým syrom a džemom. Niektorí naši zákazníci si ho nevedia vynachváliť.

Čerstvý syr tiež obsahuje mnoho telu prospešných vitamínov a tukov. Pozitívne pôsobí v boji proti ekzémom a iným kožným ochoreniam, zmierňuje príznaky astmy a napomáha udržiavať silné a zdravé kosti.

Syr čerstvý