V jarnom období sú do našej ponuky zaradené aj jahňatá, ktoré predávame v živej váhe. Jahňacie mäso je veľmi výživné a ľahko stráviteľné. Obsahuje množstvo prospešných látok ako je vápnik, fosfor, vitamíny B1 a B12. Je tiež vynikajúcim zdrojom železa a pre svoj nízky obsah cholesterolu sa často využíva pri diétnom stravovaní. Charakteristické je hlavne svojou typickou arómou, ktorá je pre gurmánov tiež jedným z dôvodov jeho konzumácie. Čerstvá jahňacinka s bylinkovým korením na rodinný obed počas krásnej jarnej nedele...

Veľkej obľube sa teší hlavne v Taliansku a ďalších južných krajinách. Jahňacie kotletky, pečené stehno, alebo dusené mäso s plnkou patria k skutočným delikatesám. V poslednej dobe sa však stáva stále vyhľadávanejšou pochúťkou aj na Slovensku. Ak si radi doprajete zdravý a výživný pokrm, jahňacina je to pravé, čo nesmie chýbať v nijakom vyváženom jedálničku.

Jahniatko však nemusí nutne skončiť na pekáči. Môže sa stať ozdobou a zároveň šikovným pomocníkom vo Vašej záhradke, kde sa ako živá kosačka s chuťou pustí do neskrotného trávnika a bude ho vďačne udržiavať za Vás.

Jahňa